Gehaktbal met zoete aardappelpuree en boontjes in tomatensaus

30 MIN
2 personen
Gehaktbal met zoete aardappelpuree en boontjes in tomatensaus

Simpel, snel én toch verrassend, daar gaan we voor! Wat denk je van deze heerlijke gehaktbal in combinatie met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes in tomatensaus? Hier zal jong en oud van smullen, gegarandeerd!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 500 g zoete aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  3. Verhit de boter in een pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
  4. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  5. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
  6. Verhit de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de rest van de ui en knoflook toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de zoete aardappelpuree met de gehaktbal en de boontjes in tomatensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.65 kcal
Koolhydraten 82.49 g
waarvan suikers 18.2 g
Vet 34.12 g
waarvan verzadigd 13.43 g
Proteïnen 36.1 g
Vezels 14.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin