Gehakt met Provençaalse groenten en rijst

15 MIN
2 personen
Gehakt met Provençaalse groenten en rijst

Chef Claire: "Hobby's, huiswerk, sport ... Soms moet het snel gaan. Voor die drukke dagen heb ik een gerecht ontwikkeld dat klaar is in 15 minuten. Met voorgesneden groenten, verse tomatensaus en een kruidenmix win je tijd zonder in te boeten aan smaak!"

Ingrediënten

  • 125 g witte rijst
  • 300 g gemengd gehakt
  • 200 g Provençaalse groentemix
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el shoarmakruiden
  • 250 g Toma'Amoris tomatensaus
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan. Bak het gehakt (zie tip) samen met de Provençaalse groentemix 5-7 min. op middelhoog vuur, tot het gehakt mooi aangekleurd is en de groenten beetgaar zijn. Pers intussen de knoflook erbij. Kruid met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en voeg vervolgens de tomatensaus toe en laat nog 5-7 min. pruttelen op zachter vuur.
  3. Serveer het gehakt met Provençaalse groenten met de rijst in een diep bord. Smakelijk!
  4. TIP: Heb je wat meer tijd? Rol dan balletjes van het gehakt!