Gegrilde zeetong met knolselderpuree, grijze garnalen en zeekraal

35 MIN
4 personen
Gegrilde zeetong met knolselderpuree, grijze garnalen en zeekraal

Een prachtig feestelijk gerecht, deze gegrilde zeetong met zachte knolselderpuree, grijze garnalen en zilt en knapperig zeekraal.

Ingrediënten

  • 8 zeetongfilets
  • 200 g grijze garnalen, ongepeld
  • 1 knolselder
  • 100 g zeekraal
  • 2 takjes dragon
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 citroen
  • 100 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el boter, koud
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in gelijke blokjes. Kook of stoom de blokjes knolselder gaar. Giet af maar hou wat van het kookvocht bij. Pureer de knolselder met enkele lepels kookvocht, 1 koffielepel olijfolie en peper en zout. Pluk de blaadjes dragon, hak fijn en meng door de knolselderpuree.
  2. Pel de grijze garnalen, hou de pel bij. Snij de citroen in partjes.
  3. Blancheer de zeekraal kort.
  4. Verhit 1 koffielepel olijfolie in een steelpannetje en stoof de garnaalpellen kort aan, samen met de knoflook. Blus met de visfond en witte wijn en laat 2/3 inkoken. Breng op smaak met peper en zout en zeef de saus. Laat er dan het klontje boter in smelten.
  5. Bestrijk de zeetongfilets met olijfolie en gril ze mooi aan in een grillpan.
  6. Maak quenelles van de knolselderpuree en schik daarop de gegrilde tongfilets. Leg er aan beide kanten wat grijze garnalen en zeekraal bij. Werk af met de saus en serveer met een partje citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 205.71 kcal
Koolhydraten 13.97 g
waarvan suikers 1.07 g
Vet 7.61 g
waarvan verzadigd 3.15 g
Proteïnen 14.3 g
Vezels 0.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin