Gegrilde zeebaars met groene olijvensalsa

25 MIN
4 personen
Gegrilde zeebaars met groene olijvensalsa

Een visje in zijn geheel op de barbecue, heeft altijd iets feestelijk. Deze zeebaars vullen we met smaakmakers citroen en look. En we houden het heerlijk Mediterraans met orzo en een salade van groene olijven en selder.

Ingrediënten

  • 4 zeebaarzen
  • 300 g orzo
  • 40 g groene olijven
  • 2 stengels selder
  • 2 citroen
  • 8 takjes tijm
  • 1 groene chilipeper
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Hak de olijven grof. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij in hele fijne stukjes. Hak het basilicum fijn. Snij de selder in zo fijn mogelijke blokjes. Meng de olijven, chilipeper, basilicum, selder, extra vierge olijfolie, peper en zout in een kommetje. Zet even opzij.
  2. Snij de citroenen in plakjes. Snij de knoflook in fijne plakjes. Kruid de vissen binnenin met peper en zout en schik de citroenschijfjes, tijm en knoflook in de buikholte. Bestrijk de vis rondom met olijfolie en steek tussen een visklem.
  3. Kook de orzo beetgaar.
  4. Grill de zeebaarzen op de barbecue. Ong. 4 min. per kant.
  5. Serveer de vis met de olijvensalsa en de orzo.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.76 kcal
Koolhydraten 56.37 g
waarvan suikers 4.94 g
Vet 24.56 g
waarvan verzadigd 4.97 g
Proteïnen 58.19 g
Vezels 4.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin