Gegrilde zalm met rijst en groene thee

30 MIN
4 personen
Gegrilde zalm met rijst en groene thee

Een originele gegrilde zalm met rijst, edamame boontjes, wasabi, nori en groene thee. Japanse keuken op zijn lekkerste!

Ingrediënten

  • 300 g jasmijnrijst
  • 400 g zalmfilet
  • 3 el groene thee, theeblaadjes
  • ¼ rammenas, geraspt, daikon
  • 1 vel nori, in fijne reepjes gesneden
  • 200 g edamame, gedopt, boontjes
  • 1 el wasabi
  • 2 kl sesamzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng 450 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwarm de grill van de oven voor op 250 °C. Zet de thee. Breng 400 milliliter water aan de kook. Als het water gekookt heeft, voeg je de groene theeblaadjes toe. Laat 3 minuten trekken en zeef de theeblaadjes er dan uit en voeg de edamameboontjes toe.
  3. Leg de zalm op een ovenrooster en kruid royaal met peper en zout. Zet 5 minuten onder de grill tot de zalm gaar is.
  4. Doe de rijst in kommetjes en schenk er de groene thee bouillon met de edamame boontjes bij. Leg er de zalmfilets bij en werk af met de geraspte daikon, fijne reepjes norivel, een puntje wasabi en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 549.68 kcal
Koolhydraten 63.39 g
waarvan suikers 0.58 g
Vet 19.61 g
waarvan verzadigd 3.65 g
Proteïnen 30.41 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin