Gegrilde zalm met fregola sarda en snelle groentenpickle

20 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met fregola sarda en snelle groentenpickle

Fregola sarda zijn kleine pastabolletjes uit Sardinië. Ze lenen zich perfect om er een lekkere salade mee te maken, bijvoorbeeld bij dit stukje gegrilde zalm.

Ingrediënten

  • 130 g fregola sarda
  • ½ venkel
  • 1 sjalot
  • ½ komkommer
  • 2 zalmfilet
  • 3 kl olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel onder heet water.
  2. Snij de harde kern uit de venkel en snij de groene steeltjes weg. Hou de groene topjes wel bij. Snij de venkel in hele fijne plakjes (je kan dit ook met een mandoline doen). Snij de sjalot overlangs in twee en dan in fijne plakjes. Snij de komkommer in fijne halve maantjes. Doe alle groenten samen in een kom.
  3. Meng de wittewijnazijn met 2/3de van de olijfolie en de suiker. Kruid met peper en zout. Giet deze marinade over de groenten. Schep regelmatig om.
  4. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan (of gebruik een antikleefpan) en bak de zalmfilets aan beide kanten gaar.
  5. Doe de fregola sarda op de borden en verdeel er de groenten met vinaigrette over en een stuk zalm. Werk af met de groene topjes van de venkel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.57 kcal
Koolhydraten 58.73 g
waarvan suikers 5.36 g
Vet 30.36 g
waarvan verzadigd 5.72 g
Proteïnen 38.51 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin