Gegrilde zalm met courgette-preipuree en dille

25 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met courgette-preipuree en dille

Eenvoudig, en toch origineel. Smaakvol maar toch lekker gezond. Dat is dit heerlijke gerecht met gegrilde zalm en een verrassende puree met courgette, prei en dille. Klaar in minder dan een half uur, en smullen maar!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 10 g dille
  • 2 zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Snij de courgette overlangs in 4 en snij dan in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de prei en courgette toe. Stoof 6-8 minuten. Kruid met peper en zout
  3. Hak de dille fijn.
  4. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid de filets met peper en zout. Verhit een grillpan. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat nog 1 minuut rusten onder aluminiumfolie.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde groenten, fijngehakte dille, boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de courgette-preipuree met de gegrilde zalmfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.5 kcal
Koolhydraten 59.6 g
waarvan suikers 13.82 g
Vet 45.55 g
waarvan verzadigd 11.86 g
Proteïnen 40.23 g
Vezels 12.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin