Gegrilde vijfkruiden kip met gemarineerde komkommer en bruine rijst

25 MIN
2 personen
Gegrilde vijfkruiden kip met gemarineerde komkommer en bruine rijst

Een verrassend gerecht uit de Chinese keuken: gegrilde reepjes malse kip met Chinees vijfkruidenpoeder met daarbij een originele salade van gemarineerde komkommer, fris, zoet & zuur! Met de bruine rijst erbij, is dit een verrassend licht en origineel Chinees kommetje vol!

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • ¾ komkommer
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 lente-uitjes
  • 4 kl wittewijnazijn
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij elke kipfilet in 3 lange repen. Meng de arachideolie met het Chinees vijfkruidenpoeder, peper en zout. Meng de kippenreepjes met deze marinade en laat 5 minuten marineren.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en snij in plakjes.
  4. Rasp de gember en knoflook. Meng de sesamolie met de wittewijnazijn, de gember, knoflook, sesamzaadjes, peper en zout. Meng dit met de komkommer en laat marineren. Snij de lente-ui in ringetjes.
  5. Verhit de grillpan en bak de repen kipfilet 3-4 minuten aan elke kant.
  6. Verdeel de bruine rijst over kommen en serveer er de gegrilde kip en gemarineerde komkommer bij en werk af met lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.87 kcal
Koolhydraten 64.03 g
waarvan suikers 5.77 g
Vet 37.51 g
waarvan verzadigd 6.02 g
Proteïnen 43.03 g
Vezels 5.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin