Gegrilde tong met garnalenbisque en zeekraal

35 MIN
4 personen
Gegrilde tong met garnalenbisque en zeekraal

Een prachtig voorgerechtje voor tijdens de feestdagen, deze gegrilde tong met garnalenbisque en zilte zeekraal.

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 takje tijm, afgeritst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • 500 g garnalen, ongepeld
  • 1 plukje saffraan
  • cayennepeper
  • maïszetmeel
  • 100 g zeekraal
  • 8 tongfilets
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Stoof de ui en knoflook aan in de plantaardige olie. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe en breng op smaak met tijm, peterselie, peper en zout. Laat even verder stoven.
  2. Pel de garnalen. Voeg de schalen van de garnalen en de saffraan toe aan de pan. Kruid met cayennepeper naar smaak en overgiet met 300 milliliter water. Gaar 20 minuten onder deksel.
  3. Mix de soep en zeef ze. Warm opnieuw op en bind met maïszetmeel tot de gewenste dikte. Proef en kruid met peper en zout.
  4. Blancheer de zeekraal kort.
  5. Bestrijk de zeetongfilets met olijfolie en gril ze mooi aan in een grillpan.
  6. Verdeel de vis over 4 diepe borden en lepel er de bisque over. Werk af met de gepelde garnalen en de zeekraal.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 327.51 kcal
Koolhydraten 6.19 g
waarvan suikers 2.63 g
Vet 13.35 g
waarvan verzadigd 2.59 g
Proteïnen 46.08 g
Vezels 1.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin