Gegrilde steak met groenten in rode curry

25 MIN
2 personen
Gegrilde steak met groenten in rode curry

Wat inspiratie uit Thailand, met deze heerlijke gegrilde steak met groenten in rode curry, afgewerkt met crunchy pinda's. Lekker koolhydraatarm en pittig. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 stengel citroengras
  • 1 lente-uitje
  • 30 g pinda's
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 rundersteak
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de rode en gele paprika in fijne reepjes. Plet de stengel(s) citroengras. Snij de lente-ui in ringen. Hak de pinda's grof.
  2. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok en roerbak de ui en de rode en gele paprika voor 2 minuten.
  3. Doe de aangegeven hoeveelheid rode curry (of gebruik minder als je niet van pittig houdt), het citroengras en de kokosmelk in de wok en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op het vuur.
  4. Haal de wok van het vuur en schep de stengel(s) citroengras eruit. Pers de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen en voeg toe aan de wok, samen met de sojascheuten en de suiker. Schep goed om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Bestrijk ze met de rest van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steaks 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill.
  6. Snij de gegrilde steak in plakjes. Serveer met de groenten in rode curry. Werk af met de lente-ui en de grofgehakte pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.34 kcal
Koolhydraten 29.57 g
waarvan suikers 17.14 g
Vet 50.84 g
waarvan verzadigd 23.37 g
Proteïnen 47.48 g
Vezels 9.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin