Gegrilde steak met courgettekoekjes en tomatensalsa

25 MIN
2 personen
Gegrilde steak met courgettekoekjes en tomatensalsa

Exotisch, smaakvol en toch licht, dat is deze gegrilde steak met courgettekoekjes en een frisse tomatensalsa erbij. Lekker veel kleur én smaak op het bord. Zo hebben wij het graag, jij ook?

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 bio-eieren
  • 30 g gratinkaas
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • 2 tomaten
  • ½ limoen
  • 2 rundersteak
  • 2 el arachideolie
  • 4 el bloem
  • 2 el melk
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en rasp de courgette met een grove rasp. Het zachte, middenste gedeelte van de courgette(s) heb je niet nodig.
  2. Meng de bloem met de melk en de eieren. Klop goed los tot er geen klonters meer zijn. Roer er de geraspte courgette en gratinkaas door. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de koriander fijn. Snij de tomaten in blokjes. Doe de fijngesneden sjalot, de tomatenblokjes en de koriander in een kommetje. Pers er de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid bij met zout. Meng goed door elkaar.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en schep hoopjes van het courgette-beslag in de pan. Laat 2 minuten bakken aan elke kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Bestrijk ze met de rest van de arachideolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakjes.
  6. Serveer de plakjes steak met de courgettekoekjes en de tomatensalsa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.61 kcal
Koolhydraten 31.22 g
waarvan suikers 9.87 g
Vet 30.59 g
waarvan verzadigd 7.47 g
Proteïnen 54 g
Vezels 4.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin