Gegrilde steak met chimichurri, gegrilde paprika en maïs

35 MIN
2 personen
Gegrilde steak met chimichurri, gegrilde paprika en maïs

Chef Caroline: "Een stukje gegrilde steak hoef je zeker niet altijd met frietjes te serveren. Wij gaven er een Zuid-Amerikaanse twist aan met chimichurri en gegrilde maïs. Op zijn lekkerst in het zonnetje met een frisse pint erbij. Wedden dat het zal smaken?"

Ingrediënten

  • ½ sjalot
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g bieslook
  • 10 g koriander
  • 1 rode paprika
  • 1 maïskolf
  • 300 g steak, rund
  • 2 stuks platbrood
  • 50 g rucola
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (zie tip). Je kan het brood ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Chimichurri: hak de sjalot, chilipeper (verwijder de zaadjes voor minder pit) en verse kruiden heel fijn met je mes of in een hakmolen. Schep door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de paprika in brede plakken, schil de stukken eventueel met een dunschiller.
  4. Laat een grillpan goed heet worden. Halveer de maïskolf. Marineer de maïs en paprika met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Gril tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal uit de pan en houd warm.
  5. Marineer de steak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper en gril zo'n 2-3 min. per zijde, dan is de steak mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de grillpan.
  6. Rooster het platbrood 5 min. in de oven of in de broodrooster, tot het warm en krokant is.
  7. Breng de rucola op smaak met een lepeltje van de chimichurri.
  8. Snijd de steak in dunne plakjes. Schik op een bord en schep de chimichurri over het vlees. Serveer met de gegrilde maïs, paprika, rucola en brood. Smakelijk!