Gegrilde perziken met bourbon

20 MIN
4 personen
Gegrilde perziken met bourbon

Op zoek naar een origineel dessertje voor op de barbecue? Zoek niet verder, met deze originele gegrilde perziken met een zalig bourbonsausje. De perfecte afsluiter!

Ingrediënten

  • 6 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 150 ml appelsap
  • 150 g bruine suiker
  • 4 el Bourbon
  • 1 el plantaardige olie
  • 50 g boter

BEREIDING

  1. Doe de Bourbon in een steelpannetje en laat opwarmen. Flambeer en voeg als de vlam uitgedoofd is de boter, bruine suiker en het appelsap toe. Breng aan de kook en laat indikken. Laat even afkoelen.
  2. Bestrijk de gehalveerde perziken met de olie. Laat ze 2 minuten aan elke kant roosteren op een heet barbecuerooster.
  3. Verdeel de Bourbonsiroop over kommetjes en leg in elk kommetje 3 perzikhelften. Schep er een bolletje vanille-ijs bij en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.4 kcal
Koolhydraten 66.65 g
waarvan suikers 65.22 g
Vet 19.63 g
waarvan verzadigd 11.1 g
Proteïnen 3.58 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin