Gegrilde kipspiesjes met paprika

30 MIN
4 personen
Gegrilde kipspiesjes met paprika

Een lekkere doordeweekse maaltijd, deze gegrilde kipspiesjes met paprika en tomaten-pilafrijst, en bovendien goed voor de lijn!

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 lente-uitjes
  • 5 el ketchup
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • Voor de rijst

  • 300 g rijst, lange korrel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon, of groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • Voor de yoghurtdip

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • cayennepeper
  • komijnpoeder
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng voor het sausje de yoghurt met de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met cayennepeper, komijnpoeder, peper en zout. Zet tot gebruik koel weg.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook voor de rijst. Fruit ze glazig in wat zonnebloemolie. Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en schep om. Schenk de bouillon bij in de pan en breng aan de kook. Laat afgedekt op zacht vuur in 20 minuten garen.
  3. Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze in partjes. Dep de kipfilets droog en snij ze in blokjes. Rijg de paprika, de ui en de kipblokjes aan acht spiesjes.
  4. Meng de ketchup en het kerriepoeder met een scheutje olijfolie. Kwast er de spiesjes mee in. Verhit een grillpan en rooster de spiesjes goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten per kant (of bak ze in de pan).
  5. Verdeel de rijst en de spiesjes over de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij. Werk af met gesnipperde lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 366.37 kcal
Koolhydraten 37.08 g
waarvan suikers 15.29 g
Vet 4.07 g
waarvan verzadigd 1.45 g
Proteïnen 42.06 g
Vezels 6.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin