Gegrilde kip tandoori met raita van munt en granaatappel

45 MIN
4 personen
Gegrilde kip tandoori met raita van munt en granaatappel

Kip tandoori is een Indiase bereidingswijze voor gemarineerde kip in yoghurt. Het resultaat is heerlijk sappige kip met een frisse raita van munt en granaatappel erbij.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 limoen, in partjes
  • Voor de marinade

  • 150 ml yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • 50 ml tomatenpassata
  • 1 el citroensap
  • ½ kl garam masala
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl paprikapoeder
  • ½ kl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • Voor de raita

  • 300 ml yoghurt
  • ½ granaatappel
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene chilipeper, grof gehakt
  • 1 el garam masala
  • 1 el komijn
  • 1 kl suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Doe in een kom en wentel de kipfilets erin. Zet minimum een half uur koud weg om te marineren.
  2. Maak ondertussen de raita. Doe de blaadjes van de munt, koriander, de geperste knoflook, de groene chilipeper en 2 eetlepels water in een blender en mix tot een pasta. Meng door de yoghurt, samen met de suiker, garam masala, komijn en een snufje zout. Haal de pitjes uit de granaatappel en serveer ze bij de raita.
  3. Haal de kipfilets uit de marinade, dep goed droog en verhit een grillpan. Bak de kipfilets 5-6 minuten aan elke kant. Serveer met de raita, limoenpartjes, rijst en/of naan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 379.82 kcal
Koolhydraten 19.64 g
waarvan suikers 12.87 g
Vet 14.81 g
waarvan verzadigd 3.8 g
Proteïnen 40.89 g
Vezels 1.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin