Gegrilde kip met chilimayonaise en zoete aardappelwedges

25 MIN
2 personen
Gegrilde kip met chilimayonaise en zoete aardappelwedges

Wat een heerlijk kleurrijk bordje, deze gegrilde kip met chilimayonaise, gemarineerde rode ui, veldsla en zoete aardappelwedges! We zijn er zeker van dat je hiermee scoort bij het hele gezin. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • ½ rode ui
  • 3 el chilisaus
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 50 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelwedges. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelwedges gaar zijn. Schep halfweg om.
  2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en voeg er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Meng de chilisaus met de mayonaise.
  4. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol. Meng de rest van de olijfolie met de kipkruiden en een snufje peper. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie.
  5. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  6. Schik de veldsla op borden. Leg er de gegrilde kip en zoete aardappelwedges bij en schik er gemarineerde rode uiringen op. Serveer er de chilimayonaise bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.93 kcal
Koolhydraten 33.51 g
waarvan suikers 20.97 g
Vet 35.51 g
waarvan verzadigd 5.22 g
Proteïnen 36.74 g
Vezels 2.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin