Gegrilde aubergines met feta

30 MIN
4 personen
Gegrilde aubergines met feta

Een heerlijke Midden-Oosterse mezze, deze gegrilde aubergines met feta erbij. Smaakt lekker af, ideaal als hapje of voorgerechtje.

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 150 g feta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • limoensap, van 1 limoen
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak met een mesje inkervingen in de aubergines.
  2. Gril de aubergines in 20 minuten zacht op een hete grillplaat. Draai ze elke 5 minuten om, zodat alle zijden kunnen bruinen. Schik ze nadien op een schaal en laat 2 minuten afkoelen.
  3. Haal de schil van de aubergines via de inkervingen. Halveer ze in de lengte tot net aan de top, zo hangen ze met het topje nog aan elkaar.
  4. Meng in een kom de knoflook met de peterselie en olijfolie. Lepel dit over de aubergines en kruid ze met een beetje zout en peper.
  5. Verkruimel er tenslotte de feta over en werk af met het limoensap. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.79 kcal
Koolhydraten 11.88 g
waarvan suikers 4.86 g
Vet 31.13 g
waarvan verzadigd 8.9 g
Proteïnen 9.34 g
Vezels 7.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin