Gegrilde aubergine met burrata en walnoten-granaatappelrelish

20 MIN
2 personen
Gegrilde aubergine met burrata en walnoten-granaatappelrelish

Burrata serveren we vaak bij Italiaanse gerechten, maar het kan ook een verrassende creamy toevoeging zijn aan andere keukens. We gingen voor een heerlijk Midden-Oosters geïnspireerd gerecht met aubergine en granaatappel. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr granaatappelpitten
  • 10 gr verse koriander
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 2 kl za'atar
  • 3 kleine burrata's
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm een grillpan voor. Snijd de aubergines in plakken. Bestrijk met olijfolie, kruid met zout en zwarte peper. Grill de aubergines 5-6 min. per kant, tot ze mooie grillstrepen vertonen.
  2. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof tot ze beginnen te verkleuren. Hak grof. Hak de koriander fijn. Meng de walnoten met de granaatappelmelasse, de granaatappelpitjes, koriander, een flinke scheut extra vierge olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Schik de gegrilde aubergine op een schaal. Lepel de relish erover. Scheur de burrata open en schik op de aubergines. Strooi er za'atar over en serveer. Smakelijk!