Gegrild buikspek met rijstvermicelli

105 MIN
4 personen
Gegrild buikspek met rijstvermicelli

Ontdek hoe heerlijk Vietnamezen buikspek klaarmaken. Serveer met rijstvermicelli en een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus.

Ingrediënten

  • 150 g buikspek, in plakjes
  • 100 g buikspek, fijngehakt als tartaar
  • 100 g rijstvermicelli
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 kl vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el olie, plantaardig
  • peper en zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Doe de 2 soorten vlees in 2 aparte kommen.
  2. Verdeel de sjalot, vissaus, rietsuiker, lente-ui, knoflook, peper en zeezout over de 2 kommen. Overgiet beide vleessoorten met een halve eetlepel olie. Meng goed door elkaar en laat 1 uur marineren.
  3. Week de rijstvermicelli 15 minuten in warm water. Haal uit het water en kook 1 minuut. Giet af.
  4. Maak kleine balletjes van het fijngehakte buikspek. Bak de balletjes en de plakjes buikspek gaar in de resterende olie.
  5. Serveer het vlees met de rijstvermicell, kruidensalade en vinaigrette van vissaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 807.3 kcal
Koolhydraten 39.47 g
waarvan suikers 20.5 g
Vet 70.7 g
waarvan verzadigd 24.4 g
Proteïnen 5 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin