Gegratineerde tongrolletjes in roomsaus met tijmkrieltjes
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Tongrolletjes, zo heerlijk klassiek! Ik maak er een zalig stoofpotje met prei, wortel en room mee. En krokante tijmkrieltjes voor erbij. Heerlijk!"
Ingrediënten
½ sjalot
3 wortelen
1 stengel prei
400 gr krielaardappelen
2 kl gedroogde tijm
50 ml witte wijn
½ blokje visbouillon
100 ml room
6 tongrolletjes
10 gr dille
olie
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snipper de sjalot fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes (schillen hoeft niet) en de prei in ringen van zo'n 1 cm.
Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie en het tijmpoeder. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de krielaardappelen goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime (ovenvaste) pan. Fruit de sjalot glazig op middelhoog vuur en voeg vervolgens de wortel en prei toe. Roerbak zo'n 5 min. en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Verkruimel vervolgens de bouillon erover en voeg de room toe (zie tip). Schik de tongrolletjes in de saus en plaats de (ovenvaste) pan 10-15 min. in de oven.
Hak intussen de dille fijn.
Haal de tongrolletjes in roomsaus uit de oven en werk af met de dille. Serveer met de tijmkrieltjes. Smakelijk!
TIP: Heb je geen ovenvaste pan? Schep de groenten en saus dan nu over naar een ovenschaal.