Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus

0 MIN
2 personen
Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus

Wanneer dat hemels gegratineerd kaaslaagje veschijnt, begint iedereen aan tafel instant te watertanden. We geven de zachte smaken van de pompoen en ricotta een tikkeltje meer pit en voegen wat chilipeper toe aan de topping.

Ingrediënten

  • 50 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 200 ml room
  • 1 rode chilipeper
  • 100 gr ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 butternut pompoen
  • 200 gr spirelli
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm (schillen hoeft niet). Schep de blokjes in een ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper en schuif zo’n 15 min. de oven in.
  3. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  4. Hak de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur, fruit de sjalot en knoflook zo’n 3 min., tot die glazig is. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Voeg toe aan de pan en bak zo’n 4-5 min. Giet de room erbij (zie tip) en verkruimel er de bouillon over. Voeg er handje per handje de spinazie aan toe. Laat in zo'n 2-3 min. slinken op zacht vuur. Breng de saus op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Laat even sudderen.
  5. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn.
  6. Meng de spirelli onder de champignon-spinaziesaus en schep in een ruime ovenschaal. Verdeel de geroosterde pompoen, ricotta en chilipeper erover. Schuif nog zo’n 5 min. de oven in.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
  8. Schep naar smaak wat ricotta onder de roomsaus voor een extra romige saus!