Gegratineerde sint-jacobsschelpen

25 MIN
4 personen
Gegratineerde sint-jacobsschelpen

Een heerlijk verfijnd voorgerechtje met gegratineerde sint-jacobsvruchten, curry en champignons, geserveerd in mooie sint-jacobsvruchtschelpen.

Ingrediënten

  • 4 sint-jakobsschelpen
  • 16 sint-jakobsvruchten
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 4 el broodkruim
  • 5 el bloem
  • 50 g kaas, geraspt
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 400 ml melk
  • ½ citroen, geperst
  • 5 el boter
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 kl currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter in een steelpan, strooi er de bloem over en laat opdrogen. Voeg er al roerend de melk bij. Breng op smaak met het citroensap, currypoeder, peper en zout. Voeg tenslotte de bouillon en parmezaan toe.
  3. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en voeg met de champignons bij de saus. Schenk hierbij de room.
  4. Vul hiermee de sint-jakobsschelpen en overstrooi met wat geraspte kaas en broodkruim.
  5. Zet de sint-jakobsschelpen 10 minuten in de oven. Verander de laatste minuut de ovenstand naar grill om te gratineren.
  6. Garneer met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.54 kcal
Koolhydraten 32.82 g
waarvan suikers 7.18 g
Vet 33.16 g
waarvan verzadigd 20.33 g
Proteïnen 46.18 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin