Gegratineerde penne met ham, mascarpone en prei

25 MIN
2 personen
Gegratineerde penne met ham, mascarpone en prei

Foodbagchef Claire: "Op zondag, na een feestje in het weekend, is dit een gerechtje dat mijn lief dan wel eens klaarmaakt bij ons. Lekker in een diep bord in de zetel met een goeie film erbij. Niet veel werk en comfortfood ten top!"

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren penne
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spinazie
  • 100 gr hamreepjes
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr geraspte cheddar
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op grillstand (zie tip).
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de prei in ringen en pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de prei en knoflook 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken.
  5. Schep de hamreepjes en mascarpone bij de groenten en laat de mascarpone smelten. Schep 1 lepel kookvocht van de pasta per persoon bij de saus.
  6. Giet de pasta af en schep onder de saus. Stort in een ovenschaal, strooi de cheddar erover en zet 7-10 min. onder de grill voor een krokant kaaskorstje.
  7. Serveer de dampende pasta in een diep bord. Smakelijk!
  8. TIP: Een crispy kaaskorstje, da's toch het beste wat er is? Weinig tijd? Laat de oven dan uit en laat de cheddar gewoon smelten tussen de pasta.