Gegratineerde pasta met zalm prei, selder en wortel
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Ik maak een gezellige pastaschotel gerookte zalm en groentjes "verstopt" in een romige saus. Lekker, vullend én
voedzaam."
Ingrediënten
1 stengel prei
100 gr stoofselder
2 wortelen
200 gr penne
½ blokje visbouillon
100 ml (kook)room
100 gr gerookte zalm
50 gr geraspte kaas
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de prei in fijne ringen, de selder in stukjes van 0,5 cm en de wortel in halve plakjes van 0,5 cm.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grillstand.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot en stoof de groenten in zo'n 7-10 min. zacht op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Verkruimel de
bouillon erbij. Blus met de room en 25 ml water per persoon. Laat even inkoken op zacht vuur tot de saus ingedikt is.
Meng de pasta onder de romige groenten. Snijd de zalm in reepjes en meng ook onder de pasta. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schep de pasta in een ovenschaal (zie tip) en strooi de geraspte kaas erover. Zet zo'n 10 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
Serveer de pasta meteen. Smakelijk!
TIP: Geen zin (of geduld) om de pasta nog in de oven te zetten? Geen probleem, serveer 'm gewoon zo. Even lekker!