Gegratineerde pasta met bloemkool, spinazie en cheddar

30 MIN
2 personen
Gegratineerde pasta met bloemkool, spinazie en cheddar

Dit is op en top comfort food, en toch lekker voedzaam, met volkoren penne, bloemkool én spinazie. Een zalige ovenschotel waar je helemaal blij van wordt. De vegetarische keuken op z'n best!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 200 g volkoren penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 75 g cheddarkaas
  • 4 el panko
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aangegeven hoeveelheid bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de volkoren penne en bloemkoolroosjes toe. Laat 9 minuten koken. Giet af, maar hou het kookvocht bij, je hebt per persoon 225 milliliter kookvocht nodig. Schep de penne en bloemkoolroosjes in een ovenschaal.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de spinazie toe. Stoof tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de spinazie door de pasta en bloemkoolroosjes.
  3. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van het kookvocht van de pasta toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van het kookvocht toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van het kookvocht toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Roer er de helft van de cheddarkaas door. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  5. Meng de kaassaus door de pasta en groenten in de ovenschaal. Strooi er de panko en de rest van de cheddarkaas over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.77 kcal
Koolhydraten 90.76 g
waarvan suikers 13.06 g
Vet 37.97 g
waarvan verzadigd 19.58 g
Proteïnen 31.03 g
Vezels 17.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin