Gegratineerde oesters

25 MIN
4 personen
Gegratineerde oesters

Tover klassieke oesters om in een feestelijk voorgerecht door ze te gratineren onder de grill. Je gasten zullen heerlijk genieten van dit verrassend gerecht.

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 100 g rucola
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ½ chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 1 kl citroenzeste
  • 1 el citroensap
  • 125 ml room, opgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 500 g Fleur de Sel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Open de oesters en vang het sap op. Strooi de fleur de sel in een bakblik en leg er de oesters op.
  2. Doe het citroensap met de citroenzeste, de knoflook en de chili in een sauspannetje. Laat zachtjes inkoken tot een soort siroop.
  3. Meng de siroop met de opgeklopte room, de koriander en de helft van de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verwarm de ovengrill voor.
  5. Verdeel het roommengsel over de oesters. Bestrooi met de rest van de parmezaan en zet 5 minuten onder de grill. Laat ze lichtjes kleuren.
  6. Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olijfolie. Leg dan op elk bord drie oesters en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.64 kcal
Koolhydraten 4.03 g
waarvan suikers 1.89 g
Vet 25.08 g
waarvan verzadigd 11.25 g
Proteïnen 12.29 g
Vezels 0.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin