Gegratineerde mosselen met gegrilde paprikasaus

20 MIN
4 personen
Gegratineerde mosselen met gegrilde paprikasaus

Gegratineerde mosselen zijn een heerlijk hapje. Serveer ze eens met een lekkere zoete gegrilde paprikasaus, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 2 sneden brood, oud
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bokaal rode paprika, gegrild
  • 1 rode chilipeper, ontpit
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g belegen kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de mosselen en verwijder de baarden. Doe een bodempje water in een grote kookpot en doe de mosselen erbij. Zet een deksel op de pot en stoom de mosselen 5 minuten, zodat de schelpen open zijn.
  2. Doe het oud brood in een blender of keukenrobot en mix fijn tot broodkruim. Vermeng het broodkruim met de geraspte kaas, de fijngehakte knoflook en peterselie.
  3. Doe de gegrilde rode paprika's in een blender, samen met de rode chilipeper. Blend tot een dikke saus. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  4. Verwarm de grill van je oven voor op 200 °C.
  5. Giet de mosselen af en haal de bovenste schelp eraf. Schik de mosselen op een bakplaat en lepel er het broodkruimmengsel erover. Bedruppel met olijfolie. Zet 5-8 minuten onder de grill, tot er een mooi krokant korstje op de mosselen komt. Serveer de gegratineerde mosselen met de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 163.38 kcal
Koolhydraten 7.74 g
waarvan suikers 1.04 g
Vet 10.08 g
waarvan verzadigd 2.16 g
Proteïnen 10.46 g
Vezels 0.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin