Geglaceerde zalmforel met komkommer

25 MIN
4 personen
Geglaceerde zalmforel met komkommer

Heerlijk eenvoudig en toch heel verrassend van smaak, deze met terriyakisaus geglaceerde zalmforel met een frisse komkommersalade bij.

Ingrediënten

  • 8 zalmforelfilets, met vel
  • 1 komkommer
  • 1 kl dille, gehakt
  • 1 kl citroensap
  • 100 ml natuuryoghurt
  • 1 el sojaroom
  • 2 el honing, vloeibaar
  • 2 el teriyakisaus
  • 2 el graanmosterd
  • 2 kl balsamico
  • 1 kl suiker, fijn
  • plantaardige olie
  • peper en zout
  • peper

BEREIDING

  1. Spoel de komkommer. Snij ze in flinterdunne plakjes. Klop de yoghurt op met het citroensap en de suiker. Kruid met peper en doe er de dille bij. Lepel de dressing over de komkommer. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Vet een bakplaat lichtjes in met olie. Leg de visfilets op hun velkant op de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Vermeng de honing met de teryakisaus, de graantjesmosterd en de balsamico. Bestrijk er de visfilets mee. Zet ze nog 5 minuten onder de grill.
  5. Serveer met de gemarineerde komkommer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 86.42 kcal
Koolhydraten 14.05 g
waarvan suikers 10.4 g
Vet 1.91 g
waarvan verzadigd 0.34 g
Proteïnen 2.73 g
Vezels 1.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin