Geglaceerde zalm met komkommerslaatje

20 MIN
2 personen
Geglaceerde zalm met komkommerslaatje

Dit overheerlijk gerecht met kleverige geglaceerde zalm en daarbij een fris komkommerslaatje is overheerlijk! Lekker licht en perfect als lunch of voorgerecht. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 10 g gember
  • 200 g zalmfilet, zonder vel
  • 1 komkommer
  • 10 g dille
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de sesamolie met de rijstazijn, bruine suiker, sojasaus en geraspte gember. Leg hier de zalmfilet in.
  2. Zet de grill van je oven op 190 °C.
  3. Schil met een dunschiller dunne slierten van de komkommer. Pluk de blaadjes van de dille en munt, hak fijn en meng alles door elkaar. Voeg het citroensap bij de yoghurt en kruid af met peper en zout.
  4. Leg de zalmfilets op een rooster en zet helemaal bovenaan in de oven. Plaats eronder ook het best een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier, zodat de marinade die van de vis lekt, wordt opgevangen. Zet ongeveer 8 minuten onder de grill, maar controleer af en toe. De zalmfilets hoeven niet omgedraaid te worden.
  5. Zet de grill kort op 250 °C zodat de bovenkant van de zalm aanschroeit, maar hou goed in de gaten!
  6. Strooi de sesamzaadjes over de zalm en serveer met het komkommerslaatje en de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 447.27 kcal
Koolhydraten 22.94 g
waarvan suikers 20.36 g
Vet 28.2 g
waarvan verzadigd 5.35 g
Proteïnen 25.69 g
Vezels 2.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin