Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus

25 MIN
4 personen
Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus

Deze aubergines krijgen een heerlijk krokant korstje als ze gefrituurd worden. De yoghurtsaus brengt welkome verfrissing bij dit verwenhapje.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in dunne plakjes
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 eiwit
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 el halfvolle melk
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • ½ el gedroogde munt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse op tot ongeveer 170 °C.
  2. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook. Roer er de melk en 1 eetlepel citroensap door. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet afgedekt weg in de koelkast.
  3. Spoel de plakjes aubergine af met water en dep ze droog. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat ze afgedekt 2 minuten uitlekken in een vergiet.
  4. Roer de zelfrijzende bloem, de olijfolie, de rest van het citroensap en 125 milliliter water tot een glad, dun beslag. Breng op smaak met de munt, peper en zout. Roer om.
  5. Klop het eiwit stijf en meng heel luchtig door het beslag. Haal er één voor één de aubergineplakjes door.
  6. Leg ze met enkele in de warme friteuse en bak goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de gefrituurde aubergine met de yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 245.27 kcal
Koolhydraten 25.54 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 12.58 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 6.56 g
Vezels 2.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin