Gefrituurde asperges in kaasbeslag met kruidenmayonaise

20 MIN
4 personen
Gefrituurde asperges in kaasbeslag met kruidenmayonaise

Deze asperges komen in een deegjasje met parmezaan en worden dan gefrituurd. Heerlijk met de frisse kruidenmayonaise!

Ingrediënten

  • 250 g groene asperges
  • 250 g witte asperges
  • 2 augurken, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • ½ citroen, in partjes
  • 2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • 1 ei
  • 60 g parmezaan, en extra voor afwerking
  • 80 g bloem
  • 1 kl mosterd
  • 350 g mayonaise
  • citroensap, van een halve citroen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  2. Kook de witte asperges beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken op keukenpapier. Blancheer ondertussen ook de groene asperges.
  3. Doe de bloem samen met de parmezaanse kaas in een mengkom. Voeg er het ei en de wijn aan toe en klop tot een glas beslag. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Haal de asperges door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin in de warme friteuse. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe ondertussen de mayonaise in een kom en meng er de eieren, sjalot en augurken door. Breng op smaak met de bieslook, peterselie, mosterd en het citroensap. Kruid af met peper en zout.
  6. Overstrooi de gefrituurde asperges met wat extra parmezaanse kaas en kervel. Serveer met de kruidenmayonaise en partjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.26 kcal
Koolhydraten 21.85 g
waarvan suikers 4.84 g
Vet 80.75 g
waarvan verzadigd 14.35 g
Proteïnen 18.04 g
Vezels 3.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin