Geel stoofpotje met kikkererwten, spinazie en cashewnoten

30 MIN
2 personen
Geel stoofpotje met kikkererwten, spinazie en cashewnoten

Dit knalgele stoofpotje met kikkererwten is een echte smaakbeleving. Heerlijk verwarmend en bovendien lekker gezond. Heerlijk afgewerkt met crunchy cashewnoten en koriander. Yum!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kl kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g koriander
  • 200 g spinazie
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 30 g cashewnoten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Giet de kikkererwten af, spoel en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, knoflook, gember en kurkuma 5 minuten. Voeg de kikkererwten toe en laat 2 minuten mee bakken.
  3. Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid groentebouillon erbij. Voeg de chilivlokken toe (gebruik minder indien je niet van pittig houdt) en roer goed door elkaar. Laat 20 minuten stoven op laag vuur. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  4. Rooster de cashewnoten in een antikleefpan zonder veststof tot ze beginnen te kleuren.
  5. Voeg de spinazie toe aan de pot en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer het stoofpotje in diepe borden. Werk af met de geroosterde uitjes, de cashewnoten en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 891.43 kcal
Koolhydraten 50.94 g
waarvan suikers 7.32 g
Vet 62.94 g
waarvan verzadigd 30.9 g
Proteïnen 25.29 g
Vezels 18.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin