Gebakken wijting met roerbak van asperge, champignons, lente-ui en bieslooksausje

30 MIN
4 personen
Gebakken wijting met roerbak van asperge, champignons, lente-ui en bieslooksausje

Een heerlijk origineel en licht gerechtje met gebakken wijtingfilet, witte asperges, champignons en lente-ui in een fris bieslooksausje. De lente op je bord!

Ingrediënten

  • 4 wijtingfilets
  • 1 kg witte asperge
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 bosje lente-uitje, in ringen
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • boter
  • olijfolie
  • 4 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de rest van de asperges in gelijke stukken. Blancheer ze kort in gezouten water.
  2. Verhit wat olijfolie in de wok en bak hierin 10 minuten de asperges tot ze beginnen kleuren.
  3. Stoof voor de bieslooksaus de sjalot aan in een koffielepel boter. Blus met de bouillon en laat 5 minuten inkoken. Voeg er dan de room aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
  4. Kruid ondertussen de vis met peper en zout. Bak goudbruin en gaar in voldoende boter.
  5. Voeg de champignons toe aan de wok. Doe er na enkele minuten de lente-ui bij laat nog 1 minuut al roerend meebakken. Kruid af met peper en zout.
  6. Verdeel de wijtingfilets over de borden en schep op elk bord wat van de groenten.
  7. Meng vlak voor het serveren de bieslook onder de saus en lepel over de vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 193.8 kcal
Koolhydraten 7.32 g
waarvan suikers 5.39 g
Vet 14.02 g
waarvan verzadigd 7.88 g
Proteïnen 7.95 g
Vezels 6.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin