Gebakken rijst met rode curry, gewokte radijsjes, aubergine en curry-eitjes

25 MIN
2 personen
Gebakken rijst met rode curry, gewokte radijsjes, aubergine en curry-eitjes

We creëerden een zalig fusion gerecht. Een heerlijke wok met aubergine, radijsjes en rijst, op smaak gebracht met rode currypasta. We serveren deze gebakken rijst met lekkere curry spiegeleitjes. Door de eitjes te bakken in currypoeder krijgen ze onderaan een korstje van curry, heerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel radijs
  • 2 aubergines
  • 30 g cashewnoten
  • 2 kl currypoeder
  • 2 bio-eieren
  • 1 el rode currypasta
  • 10 g koriander
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Snij de aubergine in blokjes.
  3. Verhit een wok zonder vetstof en rooster de cashewnoten kort tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de wok en zet opzij.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in de wok en stoof de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook en aubergineblokjes toe en roerbak 5 minuten. Voeg de radijsjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  5. Maak ondertussen de curry-eitjes. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan voeg het currypoeder toe en bak daarin spiegeleieren. Kruid met peper en zout. De spiegeleieren moeten echt een korstje van curry krijgen.
  6. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid rode currypasta toe aan de wok en bak nog 1-2 minuten mee op hoog vuur. Pluk de blaadjes koriander.
  7. Serveer de gebakken rijst met daarop het curry-eitje. Werk af met de cashewnoten en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.09 kcal
Koolhydraten 80.84 g
waarvan suikers 9.63 g
Vet 28.85 g
waarvan verzadigd 5.3 g
Proteïnen 20.01 g
Vezels 12.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin