Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi

25 MIN
2 personen
Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi

Vandaag maken we heerlijke gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi. Een Aziatisch toppertje waar het hele gezin van zal meesmullen. Haal die wok maar boven!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 bio-ei
  • 2 kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 stick honing
  • ½ limoen
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de paksoi in reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en rasp de gember. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  3. Meng de sojasaus, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), gember en honing in een kommetje. Pers er de helft van de aangegeven hoeveelheid limoen bij, snij de rest in partjes.
  4. Verhit 1/3 van de arachideolie in een wok en voeg het ei toe. Roerbak tot je een roerei hebt. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok op een groot bord en dek af met aluminiumfolie.
  5. Verhit opnieuw 1/3 van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook, het wit van de lente-ui en paksoi toe. Roerbak 2-3 minuten, tot de paksoi gaar is. Schep uit de wok en leg bij het ei.
  6. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de helft van de saus toe en roerbak tot de saus mooi rond de kip kleeft. Voeg nu de gekookte rijst toe, roer goed om en roerbak 2 minuten.
  7. Roer het ei en de paksoi door de rijst en voeg de rest van de saus toe. Roerbak nog kort. Proef en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
  8. Schep de gebakken rijst in kommetjes en werk af met het groen van de lente-ui. Serveer met een limoenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 745.22 kcal
Koolhydraten 71.8 g
waarvan suikers 7.79 g
Vet 27.85 g
waarvan verzadigd 4.8 g
Proteïnen 49.05 g
Vezels 5.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin