Gebakken rijst met champignons, krokante kikkererwten en pindanoten

45 MIN
2 personen
Gebakken rijst met champignons, krokante kikkererwten en pindanoten

Foodbagchef Jolien: "Klaar voor een smaakexplosie? Dit bordje zit boordevol umami, de vijfde smaak. Umami zit vaak in vlees én ook een beetje in champignons. Ik maakte de groenten extra lekker én vlezig door ze te bakken in een miso-sausje. Heerlijk!"

Ingrediënten

  • 125 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 kl currypoeder
  • 25 gr pindanoten
  • 2 stengels lente-ui
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 10 ml sojasaus
  • 1 el misopasta
  • ½ blokje groentebouillon
  • 50 gr rucola
  • olie
  • ½ kl chilivlokken
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de rijst beetgaar in 30 min. Liever helemaal zacht? Volg dan de instructies op de verpakking.
  3. Hussel de kikkererwten (uitgelekt) op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, het currypoeder, zout en zwarte peper. Rooster 12-15 min. in de oven (zie tip).
  4. Topping: hak de pindanoten grof. Rooster in een ruime pan zonder vetstof met de chilivlokken. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Haal de gehakte pindanoten uit de pan en schep het groen van de lente-ui eronder.
  5. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Verhit een flinke scheut olie in de pan van de pindanoten en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg het wit van de lente-ui toe en bak nog 2 min. mee. Giet de sojasaus erbij en kruid met zwarte peper. Schep uit de pan.
  6. Misosausje: pers de knoflook. Meng met de miso en 70 ml water per persoon. Verkruimel de bouillon erbij.
  7. Breng de rucola op smaak met de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  8. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de rijst zo’n 2 min. op hoog vuur. Schep vervolgens de champignons erbij en voeg het misosausje toe. Laat even doorwarmen.
  9. Serveer de gebakken rijst met de rucola en krokante kikkererwten. Werk af met de topping. Smakelijk!
  10. TIP: Heb je nog een restje kikkererwten? De overschot van de krokante kikkererwten kan je perfect de volgende dag onder een salade of curry mengen.