Gebakken paprika's met champignons, feta en tomaat

50 MIN
4 personen
Gebakken paprika's met champignons, feta en tomaat

Een heerlijk vegetarisch gerechtje, deze gevulde paprika's met champignons, feta en tomaat. Ideaal voor een nazomerse of herfstige dag.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's, ontpit en gehalveerd
  • 300 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 zongedroogde tomaten, in fijne reepjes, zonder olie
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g paneermeel
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 kl chilivlokken
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de champignons toe en bak ze 4 minuten aan.
  3. Kleur de hazelnoten mee met de champignons. Kruid bij met peper en haal de pan van het vuur.
  4. Meng de tomatenreepjes met de knoflook, het paneermeel, de chilivlokken en de peterselie. Meng er dan voorzichtig de feta door.
  5. Vul de halve paprika's met het feta- en champignonmengsel. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bedek met folie.
  6. Laat de paprika's 25 minuten garen in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 10 minuten verder bakken.
  7. Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 325.44 kcal
Koolhydraten 23.51 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 18.73 g
waarvan verzadigd 5.51 g
Proteïnen 12.71 g
Vezels 8.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin