Gebakken makreel met warme tomatenvinaigrette en linguine

20 MIN
4 personen
Gebakken makreel met warme tomatenvinaigrette en linguine

Een heerlijk Zuiders gerecht met krokant gebakken makreel, een heerlijke warme tomatenvinaigrette met olijven en linguine met basilicum. De zon op je bord!

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets
  • 400 g linguine
  • 4 tomaten
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • 2 el azijn, xeresazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar. Giet de pasta af.
  2. Verwijder de schil en zaadjes van de tomaten en snij in blokjes. Warm 4 el olijfolie op in een pannetje zonder te laten koken. Voeg de tomatenblokjes toe aan de olie en meng er peper, zout en de Xeresazijn door. Snij de zwarte olijven in plakjes en meng met de kappertjes door de vinaigrette.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan, kruid de makreelfilets met peper en zout en bak ze 2 min. aan elke kant.
  4. Snij de basilicum fijn en meng door de pasta. Serveer de linguine met de gebakken makreelfilets en lepel er de warme tomatenvinaigrette over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.54 kcal
Koolhydraten 71.32 g
waarvan suikers 5.11 g
Vet 58.25 g
waarvan verzadigd 11.59 g
Proteïnen 33.29 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin