Gebakken gnocchi met rucolapesto

15 MIN
2 personen
Gebakken gnocchi met rucolapesto

Een heel eenvoudig gerecht met toch een maximum smaak- en textuureffect! We maken heerlijke gebakken gnocchi met een snelle rucolapesto, kerstomaatjes en parmezaanschilfers. Klaar in 15 minuten, aanvallen maar!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan
  • 125 g kerstomaten
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot, keukenrobot of vijzel en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de gnocchi en een snufje zout toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Hou even opzij.
  3. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan.
  4. Voor de pesto: pel de knoflook en snij in stukjes. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de helft van de rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel per persoon 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Halveer de kerstomaten. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gnocchi krokant. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de gebakken gnocchi met de pesto en roer er de rest van de rucola en de kerstomaten door. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 887.81 kcal
Koolhydraten 89.2 g
waarvan suikers 6.57 g
Vet 42.82 g
waarvan verzadigd 10.68 g
Proteïnen 34.03 g
Vezels 5.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin