Gebakken gnocchi met kip en spinaziepesto

25 MIN
2 personen
Gebakken gnocchi met kip en spinaziepesto

Wist je dat je gnocchi ook nog even krokant kan bakken in de pan? Het resultaat is echt overheerlijk! Zeker in combinatie met kip en originele spinaziepesto. Een origineel en snel gerecht waar het hele gezin van zal smullen!

Ingrediënten

  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 250 g gnocchi
  • 2 kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan.
  2. Maak de pesto: hak de spinazie grof, maar hou ongeveer 1/4de van de blaadjes apart. Pel de knoflook en snij in stukjes. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte spinazie in een keukenrobot en mix (je kan dit ook in een vijzel doen). Voeg 3/4de van de geraspte harde kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel per persoon 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi en een snufje zout toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Laat de gnocchi uitlekken op keukenpapier.
  4. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes rondom goudbruin in 8 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gnocchi krokant. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenreepjes terug toe.
  6. Meng de gebakken gnocchi en kippenreepjes met de pesto en roer er de rest van de spinazie door. Overstrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1025.57 kcal
Koolhydraten 86.96 g
waarvan suikers 5.5 g
Vet 46.97 g
waarvan verzadigd 9.22 g
Proteïnen 61.36 g
Vezels 5.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin