Gebakken asperges met gepocheerd ei en garnalen

20 MIN
4 personen
Gebakken asperges met gepocheerd ei en garnalen

Hoe kunnen we in één woord de delicate smaak omschrijven van knapperige asperges in combinatie met het zilte van grijze garnalen en de smeuïgheid van een gepocheerd ei? Royaal! Dat is dit voorgerechtje helemaal.

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 500 g witte asperges
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • 2 el azijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snij in stukken van 3 cm. Smelt de boter in een grote antikleefpan. Voeg de aspergestukken toe en roerbak 10 minuten op een matig vuur tot ze beginnen te kleuren. Snij de peterselie fijn. Schep de asperges uit de pan en roer de peterselie door de boter. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Breek de 4 eieren in 4 aparte kopjes.
  3. Breng een pot water met azijn zachtjes aan de kook. Laat hierin voorzichtig een ei glijden. Laat 3 minuten pocheren en herhaal dit met de 3 andere eieren.
  4. Serveer de asperges met het gepocheerde ei en grijze garnalen. Lepel er de botersaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 259.08 kcal
Koolhydraten 2.23 g
waarvan suikers 1.72 g
Vet 21.88 g
waarvan verzadigd 13.75 g
Proteïnen 12.91 g
Vezels 3.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin