Gazpacho van tomaat en fruit

20 MIN
4 personen
Gazpacho van tomaat en fruit

De Spaanse koude tomatensoep kent iedereen ondertussen wel, maar heb je al een geprobeerd om fruit toe te voegen aan je gazpacho? Verrassend fris en lekker!

Ingrediënten

  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 100 g watermeloen, in blokjes
  • 100 g meloenen, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 2 nectarines, in blokjes
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 4 sinaasappels, geperst
  • 1 citroen, geperst
  • handvol basilicum, fijngehakt
  • 3 el munt, fijngehakt
  • 1 el suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Doe de tomaten, komkommer, ui en chilipeper in een grote mengkom. Voeg er de watermeloen, mango, nectarine en meloen een toe.
  2. Overgiet de groenten en fruit met het citroen- en sinaasappelsap. Breng verder op smaak met basilicum, munt, suiker en beetje zout. Roer alles goed om en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Verdeel de gazpacho over de borden en verdeel er vlak voor het serveren de fetakaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.26 kcal
Koolhydraten 41.47 g
waarvan suikers 36.49 g
Vet 3.66 g
waarvan verzadigd 1.91 g
Proteïnen 6.1 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin