Gazpacho van asperges met parmahamtoast

45 MIN
4 personen
Gazpacho van asperges met parmahamtoast

Een heerlijk koud romig soepje van witte asperges met krokante toastjes en parmaham. Voorgerecht, lunch of hapje: deze originele feestelijke lentefrisse gazpacho past altijd!

Ingrediënten

  • 4 plakjes parmaham
  • 4 sneetjes stokbroodje
  • 500 g witte asperges
  • 4 takjes kervel
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en verwijder het harde uiteinde van de asperges, snij in stukjes. Kook ze 15 min. in de groentebouillon. Haal de pot van het vuur en laat wat afkoelen. Doe er de knoflook bij en mix fijn met een staafmixer.
  2. Roer de room door de soep en kruid met peper en zout. Roer om en laat de soep koud worden in de koelkast.
  3. Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en bak ze krokant in een grillpan. Beleg ze met de parmaham.
  4. Schep de gazpacho in glaasjes. Werk af met een takje kervel. Serveer met de toast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.59 kcal
Koolhydraten 17.19 g
waarvan suikers 3.82 g
Vet 29.4 g
waarvan verzadigd 12.47 g
Proteïnen 10.68 g
Vezels 2.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin