Gamba's met preispaghetti

20 MIN
4 personen
Gamba's met preispaghetti

Een lekker origineel voorgerechtje, deze gambas met preispaghetti. Wil je er een hoofdgerecht van maken? Serveer dan met wilde rijst.

Ingrediënten

  • 16 gamba's
  • 4 prei
  • 2 rode paprika's
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 kl maïszetmeel
  • arachideolie
  • pilipili
  • zout

BEREIDING

  1. Laat de gamba's ontdooien. Pel ze en snij ze op de rugkant van kop tot staart open, verwijder het zwarte darmkanaal. Bestuif ze met maïszetmeel.
  2. Snij de paprika's in blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel.
  3. Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte en snij ze dan in fijne reepjes. Stoom ze 8 minuten boven een bodempje water.
  4. Roerbak de look en de gember 1 minuut in een beetje arachide-olie. Doe er de paprika's bij. Kruid met pilipili en zout. Bak nog 3 minuten.
  5. Doe er de gamba's bij en de lente-uitjes. Laat nog 2 minuten bakken of tot de gamba's gaar (en dus dieproze) zijn.
  6. Verdeel de preispaghetti over de borden. Leg er de gebakken gamba's bij. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 209.59 kcal
Koolhydraten 17.52 g
waarvan suikers 11.17 g
Vet 2.31 g
waarvan verzadigd 0.01 g
Proteïnen 26.05 g
Vezels 7.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin