Gado gado

25 MIN
2 personen
Gado gado

Gado gado is een vegetarische klassieker uit de Indonesische keuken. Het is een heerlijk bord vol groenten met tofu, een eitje en een zalige pindasaus.

Ingrediënten

  • 300 g krielaardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • ½ limoen
  • 2 el pindakaas
  • ½ kl cayennepeper
  • 200 g tofu
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Kook ze gaar in gezouten water gedurende 15 minuten. Snij de uiteinden van de boontjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet samen af. Breng in een apart steelpannetje water aan de kook en kook de eieren in 6 minuten half hard.
  2. Snij de komkommer in plakjes. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp. Pluk de blaadjes koriander. Hak de pinda's grof.
  3. Pers het sap van de limoen. Meng het limoensap, per persoon 2 eetlepels water, de pindakaas en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door elkaar tot een homogene pindasaus.
  4. Snij de tofu in blokjes en bak krokant in de plantaardige olie. Voeg ook de aardappelen toe aan de pan en bak nog even krokant. Kruid met peper en zout.
  5. Pel de eieren en halveer ze. Serveer de groenten, tofu en aardappelen op een grote schaal. Druppel de pindasaus erover. Leg de eitjes erbij en overstrooi met koriander en de grofgehakte pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.32 kcal
Koolhydraten 43.39 g
waarvan suikers 11.04 g
Vet 43.12 g
waarvan verzadigd 7.43 g
Proteïnen 32.4 g
Vezels 18.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin