Frozen yoghurt

200 MIN
6 personen
Frozen yoghurt

Frozen yoghurt is een gezonder alternatief op roomijs en je kan het gemakkelijk zelf maken, je hebt geen ijsmachine nodig. Serveer met jouw favoriete toppings.

Ingrediënten

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 200 g lichte roomkaas, type Philadelphia
  • 3 el honing
  • 3 kl vanille-extract
  • 100 ml frambozencoulis
  • Voor de toppings

  • 6 aardbeien, in stukjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g pecannoten
  • 50 g chocoladeschilfers, optioneel

BEREIDING

  1. Meng de roomkaas, honing, yoghurt en vanille onder mekaar met een mixer, totdat je mengsel mooi romig wordt.
  2. Doe het mengsel in een plastieken potje, en zet een uur in de diepvries. Spatel er dan voorzichtig de frambozencoulis onder, maar meng niet volledig.
  3. Laat nog minstens 3 uur vriezen.
  4. Schep de frozen yoghurt in kommetjes, en serveer met de toppings.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 245.15 kcal
Koolhydraten 20.89 g
waarvan suikers 19.69 g
Vet 14.1 g
waarvan verzadigd 5.62 g
Proteïnen 7.69 g
Vezels 3.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin