Frittata van erwtjes, munt en feta

20 MIN
4 personen
Frittata van erwtjes, munt en feta

Erwtjes, feta en munt zijn een heerlijke combinatie, zo ook in deze Italiaanse omelet of frittata. Ideaal als een lichte lunch of als voorgerechtje.

Ingrediënten

  • 150 g erwten
  • 6 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 6 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje munt, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Stoof de lente-uitjes glazig in de olijfolie in een ovenbestendige pan.
  3. Klop de eieren los met peper en zout. Meng de feta, de erwtjes en de munt onder het eiermengsel. Schenk in de pan en roer tot de eieren beginnen te stollen. Laat even verder garen.
  4. Zet de frittata nog 5 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt. Snijd in porties en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 251.22 kcal
Koolhydraten 8.1 g
waarvan suikers 0.92 g
Vet 16.87 g
waarvan verzadigd 6.2 g
Proteïnen 15.93 g
Vezels 2.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin