Frittata met tonijn, puntpaprika en salie

25 MIN
2 personen
Frittata met tonijn, puntpaprika en salie

Zin in een heerlijke Zuiderse en toch lichte maaltijd? We maken een originele frittata, dat is een hartige omelet, met tonijn, puntpaprika en salie, een overheerlijke combinatie. Daarbij komt nog een frisse salade. Geniet ervan, want het zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 10 g salie
  • 3 bio-eieren
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in ringen. Pers de knoflook. Snij de puntpaprika in ringen. Laat de tonijn uitlekken. Pluk de blaadjes salie.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de ui, puntpaprika, knoflook toe, kruid met peper en zout. Meng door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan (die in de oven mag) en schenk het eimengsel in de pan. Leg er stukjes tonijn bij en de blaadjes salie. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 8 à 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout.
  5. Zet de frittata nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  6. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de rucola en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 425.98 kcal
Koolhydraten 12.71 g
waarvan suikers 8.7 g
Vet 24.12 g
waarvan verzadigd 4.53 g
Proteïnen 38.4 g
Vezels 4.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin