Frittata met prei, venkel, dille en feta

30 MIN
2 personen
Frittata met prei, venkel, dille en feta

Frittata is een Italiaanse omelet, met een heerlijke vulling. Vandaag gaan we voor gestoofde prei, dille en feta, werkelijk een overheerlijke combinatie! Daarbij komt nog een fris slaatje, en je hebt een geweldige koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 1 venkel
  • 10 g dille
  • 100 g feta
  • 4 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 2 little gems
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • ½ kl suiker
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en snij de prei in ringen. Snij de venkel in fijne blokjes. Hak de dille fijn. Snij de aangegeven hoeveelheid feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen en venkel aan gedurende 10 minuten. (tip: voor 4 personen: verdeel de ingrediënten over 2 pannen).
  2. Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom, kruid met peper en zout en meng goed. Schenk het eimengsel bij de prei. Verdeel de feta over het geheel. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Controleer of de eieren gestold zijn.
  3. Maak de blaadjes van de little gem los en snij in grove stukken. Doe de wittewijnazijn, de mosterd, de suiker en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de little gem met de dressing net voor het serveren.
  4. Snij de frittata in spieën en serveer met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.67 kcal
Koolhydraten 27.87 g
waarvan suikers 15.34 g
Vet 49.64 g
waarvan verzadigd 20.02 g
Proteïnen 31.01 g
Vezels 12.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin