Frittata met kerstomaten, spinazie, geitenkaas en pijnboompitten

25 MIN
2 personen
Frittata met kerstomaten, spinazie, geitenkaas en pijnboompitten

Prachtige kleuren en zo veel smaak: we maken een heerlijke Zuiderse frittata met kerstomaatjes, gestoofde spinazie, geitenkaas en crunchy pijnboompitten. En een fris slaatje 'on the side' mag ook niet ontbreken natuurlijk. Geniet van deze heerlijke lichte maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 3 bio-eieren
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g geitenkaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan (die in de oven mag) en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de gestoofde spinazie en de Provençaalse kruiden toe, kruid met peper en zout. Meng door elkaar.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg er de kerstomaten bij en verkruimel er de geitenkaas over. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 8 à 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Zet de frittata nog 2 minuten zonder deksel onder de grill van de oven.(Tip: heb je geen antikleefpan die in de oven mag? Schuif dan de frittata op een bakplaat)
  7. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën, strooi er de pijnboompitten over en serveer met de gemengde sla en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 526.91 kcal
Koolhydraten 9.26 g
waarvan suikers 3.65 g
Vet 44.65 g
waarvan verzadigd 11.45 g
Proteïnen 22.92 g
Vezels 4.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin